Iversen med karrièrebeste på distanse: – Så glad at jeg har lyst til å begynne å grine

FALUN/OSLO (NRK): Ingen kunne gjøre noe med Maxim Vylegzjanin. Emil Iversen ble beste nordmann på fjerdeplass.

Emil Iversen i Falun

FORNØYD: Emil Iversen ble beste norske da ingen nordmenn greide pallen.

Lørdag skjedde det som svært sjeldent skjer – ingen nordmenn på pallen i et distanserenn for menn i langrenn.

Men Emil Iversen gikk nok et imponerende løp, og ble beste nordmann på fjerdeplass. I mål var han 7,8 sekunder bak vinner Maxim Vylegzjanin.

– Jeg er egentlig så glad at jeg har lyst til å begynne å grine, men er samtidig skuffet over at pallen glipper. Litt delt følelse i dag, sier Iversen til NRK.

...og det fekk han. Det blei seier til russiske Maxim Vylegzhanin under dagens 10 km i Falun.

SE VIDEO: Maxim Vylegzjanin vant i Falun.

– Fornøyd med å slå Martin

– Jeg er egentlig veldig fornøyd altså. Jeg blir beste nordmann og så slår jeg jo Martin (Johnsrud Sundby), smiler Iversen.

24-åringen fra Nord-Trøndelag gjorde sitt beste distanserenn hittil i karrieren. Dette har virkelig vært en god sesong for Iversen, som blant annet vant sprinten i Oberstdorf under Tour de Ski.

– Jeg viser jo at det jeg gjør oppi Meråker er ganske bra. Nå skal jeg ta nye steg et par år til, så tror jeg dette kan bli veldig bra, smiler trønderen og legger til:

– Jeg hadde virkelig ikke trodd dette på forhånd. Nå gleder jeg meg bare til årene som kommer.

Niklas Dyrhaug, som ble nummer åtte på lørdagens 10 kilometer, deler rom med Iversen.

– Emil er rå! Han meldte i går kveld at han skulle klinke til, og det gjorde han, forteller Dyrhaug.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby ble nest beste nordmann på en femteplass.

Sliten Sundby

Femmilsvinner fra Kollen forrige helg, Martin Johnsrud Sundby, fikk en langt tøffere dag i dag. Fredag sa Sundby til NRK at han aldri før hadde vært så mørbanket som etter lørdagens femmilstriumf.

Lørdag klarte han ikke å matche avslutningen til russerne, og havnet til slutt helt nede på en femteplass.

– Jeg er nok blitt litt borskjemt. Men når man ikke er bedre så må du ta til takke med det man får. Jeg skulle gjerne likt å vite hva som er grunnen. Men det har vært et hardkjør i det siste, og jeg er nok litt sliten etter forrige helg, sier han.

Maxim Vylegzjanin gikk altså inn til seier under 10 kilometeren i Falun lørdag.

Russeren hadde en fantastisk avslutning på løpet, og gikk i mål 3,5 sekunder foran landsmannen Aleksandr Bessmertnykh. Maurice Manificat ble nummer tre.

Sundby mener det er bra at ingen nordmenn havnet på pallen.

– Er ikke det på sin plass? Det er helt greit mener jeg. Vi er ikke strålende fornøyd, men jeg tror det er bra for sporten at det er andre land som er der oppe, sier Sundby.

• Straffe reddet Burnley etter Berge-tabbe

Det ble sent drama da Manchester United spilte 1-1 mot Sander Berge og hans Burnley på Old Trafford lørdag.

Uniteds scoring kom etter en pasningsfeil fra Berge i det 79. minutt. Pasningen ble snappet opp av Antony, som forserte mot mål og plasserte ballen i lengste hjørne.

Åtte minutter senere hoppet United-keeper André Onana inn i Burnley-spiller Zeki Amdouni. Dommer måtte ut å se på VAR-skjermen for å konkludere med straffe til Burnley. Den omsatte Amdouni selv i mål.

Det er ingen tvil i verden at det er Sander Berge sin skyld at den sjansen kommer. Han har vært god, men der gjør han en skjebnesvanger feil, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Hjemmelaget åpnet best og skapte flere store sjanser de første 20 minuttene.

Halvveis i første omgang tok Burnley mer og mer over. Manchester Uniteds målvakt André Onana vartet opp med flere gode redninger, som sørget for at det stod 0-0 til pause.

United kom best ut etter hvilen, og burde tatt ledelsen, men de var lenge ineffektive.

76 minutter ut i kampen ville hjemmelaget ha straffe da Garnacho gikk over ende i feltet, men både dommer og VAR mente argentineren falt for lett. Heller ikke da Antony skjøt opp i hånden til en Burnley-spiller i 16-meteren ble det straffe.

På overtid fikk Burnley nesten med seg alle poengene, men Onana stod i veien.

United befinner seg dermed på en 6. plass, mens Burnley ligger nest sist og kjemper for å unngå nedrykk.

Antony
  • Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

Ole Einar Engeland Andersen ble matchvinner da Norge slo Danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp.

Viktor Granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra Petter Vesterheim.

Max Krogdahl og Lucas Andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. Begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff.

Norge ble felt av veldig mange utvisninger. De klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved Joachim Blichfeld.

– Jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. Jeg er glad for at vi slipper unna skader. De (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa Tobias Johansson til TV 2.

Fredag slo det norske laget Danmark med 4-3 etter forlegning hvor Michael Brandsegg-Nygård ble firemålsscorer. Mora-spilleren spilte bare to perioder.

Neste helg skal Norge møte Latvia i de to siste VM-oppkjøringskampene i Riga. Norge innleder VM i Praha mot Sveits 10. mai. (NTB)

U7bBRSwIpKs
  • Stabæk tapte uten Jönsson - Rosenborg fortsatt ubeseiret

Anna Aahjem ble matchvinner da Brann slo Stabæk 1-0 i Toppserien lørdag. RBK fortsatte sin perfekte sesongstart med 1-0 over Røa.

Timen var spilt da Aahjem avsluttet et vakkert Brann-angrep og sørget for 1-0 på bortebane.

Etter tapet for LSK Kvinner i serieåpningen, har Brann tre strake seire.

Stabæk måtte greie seg uten hovedtrener Jan Jönsson på sidelinjen i oppgjøret. Han er utestengt i to kamper etter at han tok seg inn på banen og gikk i kroppen på VIF-spiller Karina Sævik i tirsdagens 2-3-tap.

Rosenborg fikk besøk av Røa, og med sitt mål i 88. minutt sørget Sara Hørte for 1-0-seier for trønderne.

Med det har Rosenborg full pott etter fem kamper. De fire siste kampene har alle endt med 1-0-seier for RBK, og i de tre siste har de avgjort etter 80 minutters spill.

LSK Kvinner vant 3-1 over Åsane, mens Kolbotn beseiret Arna-Bjørnar 4-1.

Runden avsluttes med byderbyet mellom Vålerenga og Lyn, som sendes direkte på NRK 1 klokken 16:45 lørdag. (NTB/NRK)